inget nytt.

Hepp, en dag utan att bli alltför arg på dumjävlar. Kanske för att jag främst varit inlåst i ett garage halva dagen och blivit sur på en bil istället men skam den som ger sig. Det skulle väl vara dumjäveln som parkerade sin bil precis utanför garageporten då som upprört mig och visat att folk inte tänker särskiltl långt. Porten är av viktyp och bilen stod typ 20cm ifrån när vi skulle ut. Inte så svårt att räkna ut vad som hände..Ägaren flyttade dock bilen rätt snabbt efter att vi krälat ut genom den lilla glipa som gick att få till längst ned.

Betala kommunalskatt, nödvändigtvis inte där du bor.

Så fick man hem deklarationen i brevlådan och jag blev lite skeptisk när jag läste att jag skulle betala över 32% i skatt trots att jag bor i kumla där vi har 31%. En snabb koll senare visar det sig att det avgörs vilken kommuns skatt man skall betala enbart utifrån vart man var folkboförd 1:a november. Jag bodde under 2007 i Hallsberg och flyttade första dagarna i Januari 2008 till kumla. Jag beskattades därför fram t.o.m 1/11 2008 efter hallsbergs skattetabell trots att jag hela året bodde i kumla enbart för att jag i slutet av 07 var folkboförd i hallsberg. vilka dumjävlar!
Måntro om man detta år den 29:e oktober skall folkboföra sig i Vellinge där de har lägst skatt, ca 28% för att sedan 2:a november återigen folkboföra sig i kumla. Då har man ju bara 28% skatt framöver trots att man bor i en kommun där det är 31%. nej så får man inte göra, det är olagligt. Men om jag istället gör samma sak fast med Ragunda kommun där skatten ligger på 34%, ja då är det helt lagligt. sjukt, icke-fungerande system säger jag bara där reglerna ändras beroende på om staten tjänar på det elelr ej. Klart som korvspad man skall betala efter där man bor. Nej, dumjävlarna får nog upprätta ett mer fungerande system.

idolaudition, återigen chans för dumjävlarna att visa sig.

Så var det återigen dags för idolaudition, chansen för alla dumjävlar att visa upp sig och få sin minut i tv. Aftonbladet skriver i artikeln "rekordkö till idol" om rekordmånga sökande och vi kan ju bara fantisera om vad för dumjävlar utan självinsikt som kommer visas i rutan den här säsongen. Puckon som är totalt tondöva men vägrar insé det, idioter som vet att de inte har någon talang men ändå söker för att få visa upp sig och slutligen de totalt hjärbefriade som inte ens vet om vad de köar till utan bara ställer sig i kö för att alla andra gör det. Det värsta är att detta uppmuntras av produktionen och allt som ofta blir dessa idioter kända genom internetsidor som youtube vilket i sluändan bara inspirerar fler och fler at göra detsamma. dumjävlar!


se dig för dumjävel!

Igår mötte jag på en riktig dumjävel i trafiken. En tvättäkta gubbe i keps som vägrade fatta att det var han som gjorde fel. Har gjort en liten skiss på det hela och jag är alltså den blå bilen som är på väg mot en T-korsning där jag skall lämna företräde men när jag närmar mig korsningen kommer herr pensionär alias dumjäveln plötsligt mot mig i mitt körfält. dumjäveln har fått för sig att gena genom mitt körfält när han svänger av från den större vägen. I just den här korsningen är sikten skymd av en mur på min högra sida så han såg inte mig och jag såg inte honom förrän han befann sig på så kort avstånd att det hela blev rätt obehagligt . Som tur var hann jag ställa mig på bromsen och vrida åt mig maximalt. Till råga på allt slänger sig gubbjäveln på tutan och glor argt på mig och står så ett bra tag. dumjävel säger jag bara! En litet lokalt inlägg utan större nationellt intresse men dumjävlarna finns somsagt överallt. Igår hade jag 325 unika besökare på min blogg, vilket är rekord och givetvis kul.


bevisat, svenskarna skall inte ha rösträtt!

Återigen har svenskarna bevisat hur klappruttna vi är när det kommer till att rösta på rätt personer. Är det en danstävling skall den som dansar bäst vinna, är det en sångtävling skall den som sjunger bäst vinna. Hur svårt kan det vara? Som min far idag så bra beskrev det; Om han ställde upp i en formel1-tävling och kom in 30 minuter senare än schumacher, skall då min far ändå vinna bara för att han har mindre erfarenhet? nej, såklart inte! det här tycks vi aldrig fatta när det kommer till tv-tävlingar dock. Nummer åker ur schlagerfestivalen för att folk inte gillar koreografin, totalt tondöva människor kommer långt i idol bara för att de har ett fint leende och nu då, Laila vinner inte över magnus för hon har ju dansat lite innan. men hallå! det är ju en danstävling, då skall ju den som dansar bäst naturligtvis vinna! dumjävlar säger jag bara. avskaffa hela röstningsmöjligheten i sådana här program och låt folk som är professionella innom området göra hela bedömningen i juryformrätt person vinner. För de som vill tävla i popularitet kan de sedan starta ett eget program där folk bara får visa sina nunor och sedan låta svenska folket alias dumjävlarna rösta på det ansikte eller personlighet de tycker bäst om men i let´s dance och liknande tävlingar skall det INTE vara på det sättet! nåväl, tidningarna får ju en hel del att skriva om ivarjefall.

"Annika Sjöö i lyckorus efter hennes och Magnus Samuelssons vinst i ”Let's dance”
" Magnus & Annika vann "Let's dance"
"det tunga slutet" "röster kom försent"
"Läsarna:fel person vann"
"firade med en svängom"
"Laila Bagges romantiska avslutning på dansgolvet"

Viggo Cavling, en stor dumjävel!

Igår kväll såg jag på SVT:s program "Debatt" som i gårdagens avsnitt handlade om wanja Lundby-Wedin samt hemlösa och plötsligt infinner sig en riktig ilska innom mig. En liten stroppig och fjantig figur dyker upp i rutan; Viggo Cavling.
En nonsensmänniska utan verklig funktion i vårt samhälle. Han "jobbar" tydligen som chefsredaktör på tidningen "resumé". Han har under veckan p.g.a en annons från stadsmissionen skrivit följande i sin blogg -"Det är väl bara skaffa sig ett arbete, så får man pengar till mat och värme och något vettigt att göra." . Vilken värld lever karln i? Vi har över 8% arbetslöshet i landet och det stiger för varje dag som går. En hel del av de som idag jobbar, blir varslade och uppsagda kommer innom två år vara bostadslösa. Det handlar inte bara om narkomaner och alkoholister. Att hamna mellan och/eller utanför system är idag väldigt lätt då systemen inte fungerar och mest hjälper dem som inte behöver eller förtjänar hjälpen. Och Cavling har mage att slänga ur sig en sådan kommentar. Vore det bara att skaffa sig ett jobb skulle vi inte befinna oss där vi är idag. Kanske dags för dumjäveln att titta utanför sina skygglappar då han onekligen tror att alla idag, bara de vill, får ett glassigt jobb med 69 000:- i månadslön för att göra ingenting precis som han. återigen, en kraftig minskning av dumjävlar i vårt land skulle göra oss gott. Hur långt bort är innbördeskriget? dumjävlar! på nyheter24 finns en artikel med mer info att läsa, den hittar ni här .

kaos hit och kaos dit, överdrifter vareviga dag.

Som jag tidigare skrivit i mitt inlägg "kaos,chock och varning..." så är jag minst sagt trött på dumjävlarna som alltid skall överdriva allting och nu idag var det tydligen dags igen. Med stora rubriker skriver expressen "Snökaos på vägarna igen" då SMHI har varnat, de inte heller senare att överdriva. I artikeln kan man läsa att det kan komma runt 5-10cm snö. det är ju ingenting! Allra minst kaos! dumjävlar! Artikeln finns att läsa här .

Wanja,wanja,wanja... insé fakta!

Undersökrningar på aftonbladet, tv4 m.fl. visar att majoriteten av folket har noll i förtroende för Wanja Lundby-Wedin, trots det klänger hon sig kvar likt en fästing och vägrar släppa taget med argumentet att hon "fått ett förtroende från medlemmarna som hon inte kan svika". Men fatta dumjävel, folkets förtroende för dig är borta! det är för sent! Ett rikspucko som officiellt varit emot höga bonusar och ersättningar men i skymmundan av styrelsemötenas skyddande väggar tagit beslut efter beslut om miljonersättningar, bonusar och pensioner. Säg upp dig dumjävel, du har inget förtroende kvar!
-"om de inte har förtroende för mig så avgår jag" säger hon. Men vad väntar du på då?! dumjävel!
Mer för de intresserade finns att läsa här .

Kvällens Tv-tablå för de som vill bli uppretade.

TV4     20:00    Sveriges värsta bilförare
Det är dags för final och de tre återstående deltagarna får prova på att köra på en serpentinväg. Sen testas deras uppmärksamhet under mörkerkörning. Deltagarna får dessutom köra i stadstrafik tillsammans med juryn. Därefter är det dags för en av deltagarna att lämna programmet och två finalister återstår.

TV3     21:00    Lyxfällan
Ulf och hans hustru Elisabeth tar dagen som den kommer och de unnar sig gärna det de vill ha. Ulf är dessutom duktig på att påbörja olika renoveringsprojekt på familjens hus, men är inte alls särskilt duktig på att slutföra dem. Paret har helt enkelt spenderat mängder med pengar - och nu finns det inga kvar. När Lyxfällan börjar nysta i familjens ekonomi blir det uppenbart att problemen är akuta. Skulderna är enorma, både Ulf och Elisabeth är helt slutkörda och de lyckas inte få stopp på pengaflödet.

SVT1  22:00    Debatt
Är Wanja Lundby Wedin grundlurad? Eller har hon tappat fotfästet och kommit för långt ifrån sina medlemmars vardag? Kan hon sitta kvar efter att ha godkänt vidlyftiga pensionsavsättningar till AMF-chefen Christer Elmehagen? Nej, hävdar en majoritet av förbundsmedlemmarna, men LO:s distriktsledningar sluter upp bakom basen. Försvarare och kritiker möts i "Debatt".

Jag gissar att jag framåt 23:00 kommer koka innombords så det blir nog ingen uppdatering förrän imorgon när jag lugnat ned mig lite...3 timmar av dumjävlar kan göra det med en...

pensionär och bilkörning, idioti!

Jag är klyven till hur man skall lösa det men en sak är säker, pensionärerna som inte borde finnas på vägarna är betydligt fler än de som där hör hemma. Det sägs att höga hastigheter är farligt och dödar men jag vill påstå att ojämn trafikrytm och för låg hastighet kan vara betydligt värre. När folk kör på tok för långsamt gentemot resterande trafik skapar det obehagliga trafiksituationer, omkörningar o.s.v. Vågar man inte köra snabbare än 60km/h på motorvägen kanske man skall fundera på att åka kollektivt istället liksom. Likaså visar statistik att pensionärer är de vanligaste att missa väjningsplikt, högerregel och är mest inblandade i korsningsolyckor. De är också överrepresenterade i olyckor som inträffar då de skall svänga vänster från en större väg. De är däremot underrepresenterade i fortkörningsolyckor men det beror ju enbart på att de helt enkelt kör för sakta jämt å ständigt. Kommer man på en 90-sträcka är man inte beredd på att framförvarande bil skall åka i 40km/h. Nej, A och O innom bilkörning är en bra och följsam trafikrytm. åker alla 94km/h på 90-väg, ja då gör man bäst i att åka just 94km/h som alla andra trots att det är någon kilometer för fort precis som att det är bättre att åka 88km/h om alla andra gör det också trots att det är under hastighetsbegränsningen. det svåra är ju att vissa 80-åringar kör klockrent medan andra tappar sin förmåga att fungera i trafiken redan vid tidig ålder. Vart kommer dumjävlarna in då? Jo, det är alla de som tycker att det är de som gör rätt när det i själva verket är de som gör fel. alla låtsaspoliser till pensionärer som säg kan ligga i 50km/h på 70-väg och skapa kö efter kö och när man sedan passerar dem gasar de ikapp och skäller på en för att man skall ha kört om dem för nära eller för att bilen lät för mycket när man accelererade förbi. Dumjävlar som vägrar insé att det är dem som är farliga i trafiken. Någon form av årlig test borde helt klart införas när folk kommer till åren som avgör om de får behålla sina körkort eller ej. Det finns halvdementa gamla gubbar som går tillbaks till ett barns ålder rent psykiskt men bil, det skall de prompt köra. dumjävlar! 

Ballar av stål, hjärna av sirap

Igår kom jag hem och slog på tv:n. kanal 5:s nya satsning "Ballar av stål" var i full gång så jag beslöt mig för att kolla på resterande del av programet och vilka jävla dumjävlar säger jag bara. Jag missade första halvan så de deltagarna kan jag tyvärr inte uttala mig om men Nour El-Refai alias "Bitterfittan" samt Mikael Reuter alias "En jobbig djävel" hann jag med att se och bli minst sagt förbannade på. Vilka dumjävlar! Sedan har vi ju inte att förglömma den exekutiva producenten vid kanal 5, Martin Akander. Också han en stor dumjävel. I gårdagens avsnitt kunde vi se bitterfittan blotta sig i kungsträdgården. Något som ivarjefall jag vill minas är olagligt och t.o.m. kan ge fängelsestraff, specielltför återförbrytare och Nour är ju som bekant tidigare dömd då hon blottat sig för en man under inspelningen av rajraj. Nour hann även med att tafsa på två män under samma avsnitt och sexuellt ofredande är väl vad som beskriver den gärningen. Vore jag krogvakten elelr killen som stod högvakt skulle jag genast anmäla henne. Jag skulle vilja se vad som händer den manliga stackaren som går fram till t.e.x en kvinnlig ordningsman och tar henne på muffen.
Idioten Mikael Reuter skulle jag kört över om jag var föraren i den mörka volvo kombin. Precis utkommen från biltvätten kastar Reuter en hink skit över bilen varpå föraren gasar efter men bromsar i sista sekund. Jag skulle inte bromsat!
Likaså placerade han ut hundskit över en hel bro. Detta är också straffbart och hårddrar man saker bör en hel del personer kunna fällas för brotten som utförs i det här programmet. dels aktörerna men också produktionen för stämpling då det garanterat är på deras bevåg det utförs. Några avsnitt till så har de såkallade komikerna ett rätt långt straffregister. Men det händer väl som vanligt inget när kända personer utför sådant här. Måntro om man ikväll skall ut och blotta sig, tafsa på folk, hoppa på folk, kasta skit på folk och skräpa ned..? nej just ja, jag är inte känd.
Jag är förövrigt inte ensam om att tycka så här, ca 10 000 personer har röstat vad de tycker om Nours bravader och om det är humor eller inte och majoriteten finner det inte ett dugg komiskt att visa fittan i tv. Så där har ni det svart på vitt, lägg ned skiten! Aftonbladet skriver lite om det hela här och här för dem som vill läsa mer.

tafsande sjuksköterska och dess dumjävel till chef.

Idag kan man läsa om en ögonsjuksköterska som under synundersökningarna tafsat på sina patienter. En tvättäkta dumjävel helt enkelt. Mannen har dömts till dagsböter. Vad som chockar mig är hans dumjävel till chef som låter idioten jobba kvar med kommentaren -"Det han gjort påverkar inte mitt förtroende för honom". dumjävel säger jag!
artikeln finns att läsa i sin helhet här

För de som följer min blogg kan jag också säga att det lönade sig att bli upprörd på arbetsförmedlingen idag. Efter mycket om och men erkände de sina misstag som tidigare ledde till att jag förlorade min ersättning men nu är det alltså uppordnat. Jag tänker bara på alla som inte orkar ta strid eller ej förstår sig på lagtexter som i liknande fall som mitt blivit utan bara för att folket arbetande hos AF är inkompetenta dumjävlar.

svensk arbetsförmedling, full av dumjävlar.

Man kan bli förbannad och man kan bli FÖRBANNAD! idag blev jag det sistnämnde.
Är som bekant arbetslös (jobbade mot fordonsindustrin) sedan en liten tid tillbaks och opererade mig rätt omfattande för ungefär en vecka tillbaks.
Idag fick jag ett papper om att min kära arbetsförmedlare meddelat min A-kassa om att jag inte längre var arbetssökande då jag tydligen ej sökt ett anvisat jobb. Jag fann det hela lite konstigt då det enda "jobb" jag blivit anvisad var en rekryteringsmässa en tid tillbaks och där sökte jag 4 jobb som jag även efter ordning rapporterade in till arbetsförmedlingen att jag sökt. Min avregistrering skall alltså bero på sjukdom och inte pga icke sökt jobb tänkte jag.  Väl framme i telefonluren hos min arbetsförmedlare, som är mindre bra på att såväl tala som förstå svenska, försökte jag förklara mitt ärende varpå han menar att han avregistrerat mig som arbetssökande då jag ej rapporterat in någar sökta jobb från mässan. Jag påpekar att jag visst ringt in och rapporterat dessa till AF:s linje och att det skall finnas registrerat i datorn. Han säger då att det isåfall skulle synas hos honom och menar på att jag ljuger. Efter en stunds döfödd argumentering i telefon tröttnar jag och lägger på. Jag ringer därefter upp AF:s linje och får prata med en trevlig arbetsförmedlare som kan såväl svenska som agera med normalt socialt sunnt förnuft. Jag förklarar läget och hon kollar upp och ser att jovisst, den 12/3, 5 dagar innan deadline, har jag rapporterat in vilka jobb jag sökt. Dessvärre kan enbart förmedlaren som avregistrerat en arbetssökare återinföra densamme varför jag imorgon med stridsyxan i högsta hugg skall besöka min käre arbetsförmedlare för att förklara ett och annat.

Detta ledde mig även till att kolla upp reglerna lite noggrannare ang min incident med arbetsförmedlingen den 18/3 som ledde till att jag skulle bli avregistrerad pga sjukdom vilket ledde till att jag hamnade mitt emellan AF och försäkringskassan (vilket ni kan läsa om här ) Jag hittade följande:Grundvillkoren för arbetslöshetsersättning finns i 9 § Lagen (1997:238) om arbetslöshetsförsäkring. Där står det att:
Rätt till ersättning vid arbetslöshet har arbetssökande som:

  1. är arbetsföra och oförhindrade att åta sig arbete för en arbetsgivares räkning minst tre timmar varje arbetsdag och i genomsnitt minst 17 timmar i veckan,
  2. är beredda att anta erbjudet lämpligt arbete under tid för vilken de inte anmält hinder som kan godtas av arbetslöshetskassan( Finns det hinder för dig att ta vissa arbeten, är det viktigt att dessa hinder dokumenteras i din handlingsplan.)
  3. är anmälda som arbetssökande hos den offentliga Arbetsförmedlingen i den ordning som föreskrivs av regeringen eller den myndighet som regeringen bestämmer,
  4. medverkar till att en individuell handlingsplan upprättas i samråd med den offentliga Arbetsförmedlingen, och
  5. aktivt söker ett lämpligt arbete men inte kan få ett sådant arbete.

Vad jag främst tänker på är paragraf 2 vilket då leder mig in på, vad är ett godkänt hinder och/eller lämpligt arbete?


IAFFS 2004:3
Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringens föreskrifter om tillämpningen av 11 § lagen (1997:238) om arbetslöshetsförsäkring gällande lämpligt arbete;
beslutade den 13 augusti 2004
Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen föreskriver med stöd av 26§ förodningen (1997:835) om arbetslöshetsförsäkring följande. 1§ i denna författning ges föreskrifter om lämpligt arbete för den som söker arbetslöshetsförsäkring enligt lagen (1997:238) om arbetslöshetsförsäkring.

Kollar vi då 9§ finner vi följande text:

Medicinska hinder
9§ Om den sökande åberopar medicinska hinder som skäl för att inte söka eller ta ett arbete skall dessa, om det inte är uppenbart obehövligt, styrkas med ett läkarutlåtande som beskriver den sökandes förutsättningar att utföra det anvisade eller erbjudna arbetet. Om det medicinska hindret iinte kan styrkas skall arbetet anses vara lämpligt.

Summerar vi nu detta har handläggaren alltså inte rätt att dra in A-kassan pga att jag inte kunde börja arbeta med ett anvisat jobb dagen efter min operation då det anvisade jobbet ej kan ses som lämpligt då jag med mitt medicinska underlag/läkarutlåtande beskriver mina förutsättningar att utföra det anvisade arbetet som helt nedsatt.

Jag skall även försöka komma i kontakt med den här dumjäveln imorgon....
Wanja Lundby Wedin, full av skit!

Nu påstår hon att hon inte varit delaktig i något beslut om Elmehagens ökade pension på 32 miljoner för de sista knappt 3 åren. Full av skit är hon påstår jag! Wanja Lundby Wedin . Mötesprotokoll finns som visar att hon satt med när beslutet togs men likväl har hon mage att påstå att känner sig grundlurad och inte har godkänt detta. Då måste hon väl suttit i andar tankar och godkänt beslut av ren vana då utan att bry sig om innebörden. Nej, ytterligare en dumjävel som gräver sig djupare och djupare ned. Ibland önskar man ju att sverige vore mer som andra länder där regeringar störtas och högt uppsatta innom näringslivet med jämna mellanrum skjuts av men vad vet jag, det kanske vore lika illa, eller..?dumjävlar!
aftonbladets artikel i sin fullo finner ni här och för dem som är intresserade av bakgrunden till detta inlägg finns den att läsa i min blogg här .

Kitty Jutbring, Sveriges största nolla. Tätt följd av Rosing.

Kitty Jutbring, det måste ju vara sveriges största nolla. Vad är hon bra för egentligen? Klarar vi oss inte utan? En patetisk människa med IQ som en badboll som blev känd genom big brother främst för att hon inte är kapabel att klä på sig som normalt funtade människor. I let´s dance hade hon inte heller vett att beté sig som folk och fattade inte vad tävlingen gick ut på eller när hon skulle vara tyst. Vad en jurys funktion är hade inte heller gått in i henne tröga skalle. En äkta dumjävel. Att hon koeemr på tal beror på kvällens avsnitt av wipeout där alla försöker ta sig igenom en hinderbana efter bästa förmåga och fysik, förutom kitty. Hon står och gnäller och vill inte hoppa över hinder och vill inte bli skitig. Varför deltar hon? de andra får tider på drygt 2 minuter i medel trots varierande ålder och kroppsform och kitty, jo hon kommer in i mål strax innan 10 minuter har passerat...sopa! Linda Rosing är dessvärre också med, hon försöker väl lite mer än kitty men är även hon i mina ögon en rätt värdelös människa som jag egentligen inte kan komma vad hon tillför samhället. dumjävlar!

Kittys "prestation" kan ni se här .

kaos,chock och varning....så trött! samt dåliga förare.

Nakenchock, matvarningar och snökaos. Något ni hört eller framförallt läst förr? Idag kan man läsa om kommande "SNÖKAOS" på expressens hemsida. För de med intresse finns artikeln här. Måste allt resultera i överdrifter? Kaos är inte några centimeter snö, det är när det inte går att ta sig fram överhuvudtaget och folk blir insnöade såpasst att de inte ser ut genom fönstrena. Nej, jag tycker det hela är lite fjantigt faktiskt. Vi bor ju liksom i norden, det finns de som i våra norra delar ser någon decimeter snö som ett vårtecken liksom.
MEN, och då menar jag verkligen MEN, samtidigt verkar svenska folket lika dumma som vanligt då de blir tagna på mattan allt som ofta av just snön. Plötsligt har de glömt bort hur man kör i halt väglag och det ligger bilar på härsan och tvärsan i dikena, en del dumjävlar får för sig att de kan köra i 40km/h på motorvägen för att det småsnöar medan andra litar blint på sina ABS, antispinn och antisladdsystem o.s.v. Det hela grundar sig väl helt enkelt i att folk inte kan köra bil. Många dumjävlar där ute bara släpper ratten och skriker när de får sladd och ja, då kan det ju bara gå på ett sätt. dumjävlar! 

Men för fan, det tar ju aldrig slut! 32 miljoner!?

Igår gjorde jag en rättelse där Elmehagen kom med på bild igen för den dumjävel han är. Idag är han på tapeten igen, ihop med flertalet andra personer som besitter samma eller lägre IQ-nivå. dumjävlar hela bunten. jag har ingenting emot att folk tjänar pengar, speciellt inte innom den privata sektorn. Däremot gillar jag inte när dumjävlar förser sig på andras bekostnad, är oärliga när de tillfrågas eller spelar för gallerierna när de blir påkomna. Därför blir jag i princip förbannad varenda dag då de ständigt dyker upp, därtill ofta samma namn återkommande. Nu är det Elmehagen som sedan 2004 fått 32 miljoner inbetalt till sin pension. Jämför det med en normal pensionär liksom...2004 togs det ett beslut om rejäla höjningar av pension på styrelsemötet då det inte blir lika officiellt och synligt för media som en höjning av den redan höga lönen. För er som vill bli förbannade finns en fullständig artikel att läsa här på aftonbladets hemsida. Under sina totalt 10 år hos AMF har elmehagen tjänat 42 miljoner i lön och bonusar. Därtill visar det sig att han fått 62 miljoner inbetalt i pension, de pengarna han bla flyttade innan återtagandet...
 
följande personer var med om beslutet och är i mina ögon dumjävlar allihop:


  Göran Tunhammar, styrelse ordförande AMF

  Ebba Lindsö, dåvarande vd Svenskt Näringsliv

  Jan Herin, dåvarande chefsekonom, Svenskt Näringsliv

  Hans Gidhagen, Svenskt Näringsliv

  Ingvar Backle, Svenskt Näringsliv

  Bengt Huldt, Svenskt Näringsliv

  Wanja Lundy-Wedin, ordförande LO

  Erland Olauson, LO

  Dan Andersson, då chefsekonom på LO

  Jörgen Andersson, LO

  Tore Lidbom, LO


 


2600:-/natt på hotell, rimligt?

48 politiker och tjänstemän, allt från kommunalråd till avdelningschefer, drar till USA för att, som de kallar det, studera b.la. infrastruktur, sjukvård och klimat. Eller som jag kallar det; semester. det är ivarjefall vad man komemr att tänka på när man får se kostnaderna och deras allt annat än fullbokade program. Inte ens ett besök per dag är inplanerat och deras övernattningar ligger på 2600:-/natt och person och är av superior first class. Deras kommentar till detta lyder att de tycker det är rimligt då det säkert finns dyrare hotell också. Den sammanlagda hotellkostnaden kommer uppnå ca 600 000 SEK och resan totalt ca 2 miljoner. man kan ju då fråga sig vad resten går till. Åker de limousin och käkar flott eller blir det en enkel dagens och kollektivtrafik? Ja jag vet ju vad jag tror...Jag har vänner och bekanta som är över till staterna rätt ofta och just hotell är något man kan hitta riktigt billigt, från någon hundring per natt för ett helt ok rum för övernattning. Nej, dumjävlar som förser sig med en gratis semester med full betalning är vad detta rör sig om. Vissa av namnen på den publicerade listan av deltagare är dessutom så obetydliga att man undrar varför de fått möjlighet att följa med överhuvudtaget. Artikeln finns att läsa i sin helhet här.

rättelse...

såg att jag i inlägget om AMF fått med en felaktig bild. Bilden föreställer Elmehagen tagen med handen i kakburken men det skulle naturligtvis varit skebergs ansikte på bilden då Elmehagen är så duktig så...eller nej, han var ju inte det!
jag visar helt enkelt en bild här på båda dumjävlarna för att kompensera!
inlägget finner du härHovet, dumma nog att radera kritik.

Hur fan tänker de egentligen? Rinner det blå blodet så trögt att det inte lyckas syresätta hjärnan på ett korrekt sätt? Hovet lade upp sin video från förlovningen på youtube och med tiden har det rasat in kommentarer med kritik och vad väljer då kungafamiljen att göra? Jo, man raderar helt enkelt alla kommentarer för syns de inte så finns de ju inte och alla kan leva lyckliga i alla sina dagar...eller? Nu är ju inte folket så dumma varför detta självklart väcker stark kritik mot dem. Man kan inte sålla utan får helt enkelt vara beredd att ta lite kritik, speciellt när man betér sig som bortskämda dumjävlar. Aftonbladets artikel finns att läsa här.


Angeles Bermudez-Svankvist , arbetsförmedlingens generaldirektör och dumjävel.

Nej men jag anställer mina polare istället. Så måste hon tänkt, dumjäveln Angeles Bermudez-Svankvist. Skall en chef tillsättas statligt skall jobbet först utannonseras för att alla med rätt kvalifikationer skall ha rätt att söka, så är reglerna. Precis som reglerna med offentlig upphandling, dvs en kommun eller staten måste ge alla byggföretag en möjlighet att lämna in en offert och därefter välja det mest ekonomiska och miljöanpassade för att utesluta att företag favoriseras t.e.x pga känningar mellan politiker och vd. Sådana här regler verkar Angeles ge fullständigt fan i. Något som bör leda till att hon omedelbart avskedas liksom de hon anställt och tjänsterna därefter annonseras ut. Hon har för att arbeta på arbetsförmedlingens toppositioner med löner därefter handplockat gamla bekanta från tidigare arbetsplatser såsom Folktandvården och S:t Eriks ögonsjukhus. Arbetsförmedlingen hade dessutom anställningsstopp när Angeles tillträde, något hon hävde strax efter att hon börjat arbeta och därefter då tog in sina vänner och bekanta och gav dem rejält höga löner. Vissa av tjänsterna har hon t.o.m skräddarsytt för dem då tjänsterna tidgare inte existerade innom arbetsförmedlingen. När media ifrågasätter Angeles beslut svara hon att hon vet att de är de mest kompetenta men hur i helvete en dumjävel kan avgöra det utan att känna  hela vår jords befolkning kan jag inte svara på och jag kan svära på att det ,bara innom en radie på 5 mil från dig som läser detta , finns betydligt mer kompetent folk som aldrig fick en chans att ens söka jobben, och som kanske nöjt sig med lägre lön. Nej, omedelbart avsked av dumjäveln och hennes pack. fyfan vad jag är trött på dumjävlar! Aftonbladets artikel finns att läsa här.

lyxfällan , BMW E46 mot Hyndai Atos

Fyfan vad förbannad man blir ibland! Förvisso har killen satt sig i skuld, lämnar iväg bilen till verkstad o.s.v. istället för att skruva själv men vad som stör mig är programupplägget och programledaren i lyxfällan. Kvällens "offer" har en bmw E46 touring som han inte har råd med. en bil till ett värde av ca 70 000:-. Nu behöver den dock reperationer för ca 15 000:- (högt räknat) men den är ändå värd över 50 loppor utan tvekan. Vad tvingas han göra? Jo byta bort den hos en bilhandlare. Och mot vad? Jo, en Hyndai Atos till ett värde av ca 15 000:- . Han skall dessutom förväntas bli glad över att han får 5 lakan emellan. Bilhandlaren kan ju skatta sig lycklig ivarjefall då han efter lite arbete på den egna verkstaden kan sälja bmw:n och göra sig en fin liten vinst på sisådär 50 tusen...utbilda lyxfällans dumjävel till programledare lite angående fordon. dumjävlar!

18-årsgräns på energidryck, dumjävlar!

Igår kunde man läsa i aftonbladet hur det införts förbud mot energidrycker i Sandviken. Hela artikeln finns att läsa här.
Hur sjukt är inte detta? Vart är vårt samhälle på väg? Vad kommer härnäst? Skall vi informera våra småbarn att de får vänta med lördagsgodiset tills de fyllt 18 bara för att de blir lite hypade av sockret? Man kan ju fråga sig själv vilken sorts samhälle vi vill ha. Ett där folk får lära sig att ta eget ansvar, växa upp och ta kloka beslut, eller ett där andra bestämmer allting åt en till dagen man dör utan att man egentligen lärt sig något genom förbud och gränser. Tyvärr lutar trenden åt det senare alternativet vilket man kan se tydligare och tydligare. Ungdomar försörjs längre och längre av vuxna, vuxna förlitar sig på att andra löser deras problem o.s.v. Nej, låt folk tänka lite själva, det fungerar ju i andra länder. Titta t.e.x på medelhavet, där klarar de av att hantera såväl alkohol som tobak utan åldersgränser just p.g.a att de fått chansen att lära sig och ta lite eget ansvar. Här i Sverige är vi fortfarande som små barn utan självkontroll och nu skall alltså ungdomarna i Sandviken inte ens få bestämma över sin energidryck...Vart är vi på väg!? Dumjävlar!


fördummad ungdom.

Blir sveriges befolkning bara dummare och dummare? Var nyss iväg för att handla en dosa snus, vilket vi har en gällande 18-årsgräns för i sverige. Själv är jag snart 25 år gammal och har inga som helst problem med att visa upp legitimation eller körkort då det ibland kan vara svårt för kassörskan att avgöra ålder på folk. Men vad som stör mig är följande: I kassan sitter en kille, runt 18-19 år gammal och ber om legitimation varpå jag sträcker fram mitt körkort. Döm då till min förvåning, han måste läsa siffrorna när jag är född och sedan räkna efter i sin tröga skalle vilket tar rätt lång tid! Om inte jag missminner mig så är det föga troligt att man har ett körkort om man är under 18 liksom! Undantaget är A1, lätt MC men ändå...Slutledningsförmågan hos killen i kassan var lika med noll! dumjävel!

kvällens TV-tablå spikad.

Ikväll är det återigen dags för "sveriges värsta bilförare" och "lyxfällan". 2 program man absolut inte får missa om man känner för att uppleva ren ilska över dumjävlarnas betéende, såväl deltagarnas som juryns, programledarnas och produktionens.
Lite vad jag tidigare skrivt om "sveriges värsta bilförare"  och "lyxfällan" kan ni läsa såväl här  som här .
Ni hittar även lite mer "lyxfällan"-stuff här


arga snickaren

Det blev en kopp kaffe framför "arga snickaren" på tv ikväll. Vet inte riktigt varför jag tittar på program jag bara blir förbannad av att se men så är det. Var ytterligare ett par som stod med ett hus där i princip allt behövdes göras och hantverkare vägrades tas in p.g.a stolthet. T.o.m efter att det beslutats att de skulle få hjälp kunde mannen i huset inte begränsa sig utan skulle prompt in med golvvärme innan byggteamet kom och självklart klantar han sig genom att missa att lägga en ångspärr. Får man hjälp med sådant man tydligt inte klarar av själv skall man tacka och ta emot, inte strula till det ytterligare med onödig lyx. dumjävel! Även frugan i huset kunde inte vara nöjd utan kom med ett "litet" önskemål om ytterligare ett fönster insatt i kåken vilket hon också fick varpå hon bad om att även få flera fönster utbytta. men nöj dig kvinna! dumjävel! Skönt att det var sista avsnittet, det här är inte bra för hälsan att se på...

AMF..igen...och dagens system hos försäkringskassa och arbetsförmedling.

Jag kan inte låta bli att le inombords. Dumjävlen fick sparken! Dessvärre med en rätt fet fallskärm, totalt ca 5 miljoner men ändå. Bort ska han. Nu är det bara att hoppas på att inget nytt större företag anställer honom men visst, det kommer ju inte lida någon nöd för hans del. Han har ju undansparat av tillfuskade pengar att han kan leva lyxliv livet ut enbart på sparräntan. Den dumjävlen! Vem är det då jag pratar om? Jo vice vd:n Ingvar Skeberg som jag tidigare skrivit om. När det går dåligt finns det risk att ett pensionsbolag inte har råd att betala ut de pensioner de lovat. Då blir de tvungna att göra ett återtag, det vill säga sänka de summor de utlovat pensionsspararna. AMF gjorde ett återtag på åtta procent och med vetskap om att detta skulle ske flyttade Skeberg sina egna 2 miljoner han hade i en pensionsförsäkring så att de pengarna ej skulle bli berörda. vilket svin! Detsamma gäller förra vd:n Elemhagen som flyttade ca 30 miljoner på samma sätt och därför "förskingrade" ca 2,4 miljoner på detta sätt. Skeberg har dessutom mage att säga att han om han fick chansen idag skulle göra det ogjort, återigen, tagen med handen i kakburken och ångern infinner sig. skitsnack och spel för gallerierna säger jag! dumjävlar!

Förövrigt så har jag varit och opererat mig igår och det ställer ju till det en hel del med dagens byråkrati. Jag går ju för stunden arbetslös men bedömmer mig själv kunna söka jobb, åka på eventuell intervju och om någon till några veckor sätta igång att jobba men i dagsläget tillåter ej operationen jag genomgått det då jag främst arbetar med praktiska och fysiska jobb. Då kunde man ju ge sig på att de ringde från arbetsförmedlingen nu på morgonen, mindre än 24 timmar efter omfattande opertaion och anvisar ett jobb som servicetekniker varpå jag förklarar att jag gärna söker och tar jobbet men först kan jobba när jag blivit bra. jahopp, så var man utskriven då man inte räknas uppfylla kraven på en arbetssökande. Så blev det till att ta med sig sjukskrivningspapprena som man fått av kirurgen där det står att jag skall vara vilande de närmsta 4 veckorna och inte arbeta med något fysiskt överhuvudtaget utan vila postoperativt och besöka försäkringskassan. Vad bedömmer då försäkringskassan? Jo, att man visst är arbetsför då man tex kan arbeta med telefonförsäljning hemmifrån eller dylikt. Arbetsförmedlingen säger alltså nej då man ej kan ta ett fysiskt jobb och därmed förlorar man A-kassan. Och Försäkringskassan säger nej till sjukersättning trots svart på vitt från kirurgen då man till viss del skulle kunna arbeta med någar få specifika arbetsuppgifter hemmifrån. Så nu står man här, utan någon som helst ersättning, med ett stort öppet operationssår som tar sin lilla tid att läka, minimal rörlighet och halvtung i huvudet av smärtstillande oförmögen att köra bil. dumjävlar säger jag bara! Jag börjar starkt tro att den kriminela banan är den ända rätta, det funkar ju för alla höjdarna i sveriges företagsvärld och politikerna kan ju inte heller direkt beskyllas för att vara ärliga människor....


nyopererad å jävlig.

ja då var man precis hemkommen från USÖ kirurgen, nyopererad å jävlig. Så bloggen ligger lite i dvala för stunden men fortsätt kika in för snart är jag igång.

så var det AMF...

Så var det AMF:s tur att hamna i blåsvädret. Allt eftersom verkar i princip alla flretag beté sig lika illa och man blir ju nästan förvånad över att det inte mördas fler personer i sverige då det finns så gott om dumjävlar. Viltvård är något som helt spontant bara poppar upp i min skalle...Pensionsbolaget AMF, samägt av Svenskt näringsliv och LO, har under 2008 redovisat stora förluster och folk har fått sina pensioner sänkta. Trots detta har 17 miljoner i bonusar till de högsta pamparna innm bolaget utbetalats. För vad?! De kan ju knappast beskyllas för att ha utfört ett sådant bra jobb att de förtjänar en bonus när de går mer förlust! Förre AMF-chefen Christer Elmehagen och Ingvar Skeberg är två av de som tagit del av bonusarna men Ingvar Skeberg och en annan hög chef  har nu valt att avstå sina bonusar. Skeberg som redan mottagit sina pengar betalar tillbaks dem p.g.a som han säger "respekt för kunderna". Konstigt att den respekten inte infann sig förrän han blev tagen med handen i kakburken! dumjävlar!


det var då ett jävla liv! följt av dumjävlar hos instanser.

de som känner mig vet att jag bor i en mindre fastighet bestående av ett par butiker på undre plan och sedan enbart min lägenhet på övre plan. Jag har således inga egentliga grannar. Butiken rakt under mig har tidigare varit en sybutik men skall nu tas över av et nättidning och en viss renovering skall göras. När jag igår kom hem strax efter 22 blev jag en aning överraskad av att se folk i butiken fullt upptagna med att spackla och måla. Inte direkt normala arbetstider för sådana jobb men det var inget som störde mig då jag själv planerade att vara uppe ett tag. framåt halvt 12 började de ge upp. Strax innan sex imorse vacknade jag dock abrupt av att det small och brakade. jorå, de var tillbaks och nu i full gång med att hamra och köra slagborr i taket, d.v.s mitt golv. Jag vet inte vad som gäller i normala fall i hyres- och bostadsrätter men nog skall det vara hyffsad nivå på störningarna innan sju på morgonen och 10 på kvällen. Jaja, det var bara att gå upp. dumjävlar!
P.g.a att en annan varit verksam innom fordonsindustrin blev man som det så fint heter "mellan två arbeten" här strax efter nyår och det finns ärligt talat inget värre, eller jo, all byråkrati kring det hela! Mottog idag min spec. på arbetslöshetskassan och såg ett avdrag för medlemsavgift februari på 180:- och tänkte att något måste vara fel då jag betalat in mina räkningar i tid och rätt belopp. Det fungerar nämnligen så att grundavgiften är 131:-/mån och om man arbetar ytterligare en arbetslöshetsavgift på 180:-/mån, dvs totalt 311:-. När jag sedan besöker min a-kassas hemsida står följande text:

Man betalar inte arbetslöshetsavgiften för en månad om man under månaden varit arbetslös, inte förvärvsarbetat och också för hela eller någon del av månaden fått

·arbetslöshetsersättning

·aktivitetsstöd

·utvecklingsersättning

·sjukpenning

·rehabiliteringspenning

·aktivitetsersättning

·tidsbegränsad sjukersättning

dvs inga konstigheter. Men varför har då detta dragits från min arbetslöshetsersättning? jo, under samma text står sedan:

Man ansöker om befrielse från arbetslöshetsavgiften genom att skicka in blanketten "underlag för fastställande av medlemsavgift". Blanketten skickas ut av kassans regionkontor efter begäran.

Som att det inte redan vet vem som jobbar eller är arbetslös liksom. de vet ju mycket väl att man inte jobbar i.o.m att de skickar ut en ersättning, har minskat beloppet på räkningarna från 311:- till 131:- o.s.v. Men ändå måste man anmäla genom ytterligare en blankett att man inte vill betala de 180:- som tidigare var med på räkningen men som nu dras av ersättningen direkt (troligtvis för att man inte skall märka det). helt sjukt ju. dumjävlar!


"högt uppsatt och dumjävel".

Man kan fråga sig hur många av de högt uppsatta som är dumjävlar. En majoritet enligt mig. Kanske inte på så sätt att de inte vet hur de skall lura systemet och gagna sig själva på andras bekostnad, för det är de utomordentligt duktiga på, utan på så sätt att de inte tänker på konsekvenser och att saker faktiskt kommer fram. Man kan idag läsa om SEB som visade sig pretentiösa genom att slopa sina bonusar och inte ge någon utdelning till sina aktiesprarare, allt frid och fröjd. Aktieägarna har t.om. gått in med 15 miljarder i nytt kapital för att rädda SEB. Vad ledningen inte berättade på aktiestämman var dock att de istället beslutar att höja lönerna markant för deras 9 högsta chefer. så högt som 1,75 miljoner i ökning till någon som redan har 7 miljoner per år. D.v.s cheferna får numera deras "bonus" oavsett hur det går för dem men detta var enklare att mörka och svider av någon anledning inte lika mycket i folks ögon som ordet "bonus". Spel för galerierna om man frågar mig! dumjävlar!
Nu är ju inte SEB ensamma om att beté sig som riktiga svin i läget vi befinenr oss. flertalet banker och större företag har ju gett saftiga bonusar till anställda, höjt löner, gett aktieutdelning osv trots rejäla förluster. Volvo, swedbank, atlas copco och en hel drös andra är lika infekterat av dumjävlar som SEB. Nej, en rejäl lönesänkning vore snarare på sin plats då de gång på gång bevisar att de inte kan sköta sina jobb men återigen, vi är svenskar och vi belönar ju misslyckande. apropå misslyckande och belöningar, ikväll är det lyxfällan på tv. Eller nej, det är ju arga snickaren. jaja, sak samma, man belönar ändå de som misslyckas. dumjävlar!

"radikal ärlighet"

Igår fastnade jag framför en intervju med den amerikanske psykoterapeuten Brad Blanton och jag måste ju bara säga det att han nog dragit i sig lite för många kemikalier under sina yngre år. För er som inte minns honom så kan jag bl.a. berätta att han 2006 ställde upp i valet till den amerikanska kongressen och det gick väl, ja mindre bra för honom...kanske just p.g.a hans filosofi. Han förespråkar en hundraprocentig radikal ärlighet där tystnad är den största lögnen. Man skall således berätta allt man tänker, allt man tycker, allt man gjort. Hur skulle vårt samhälle då se ut? Enligt Blanton skulle allt vara bättre såväl vänskaper, förhållanden som politik, ekonomi o.s.v. Men ställ dig frågan, vill du veta exakt allt in i minsta detalj om din partner och dens förflutna? vill du veta att din partners ex var bättre i sängen?vill du veta hur det står till med din kompis tarmflora efter att han eller hon återvänder från sitt toalettbesök? vill du veta dina föräldrars favoritställning mellan lakanen? inte jag ivarjefall då jag med den informationen inpräntad i huvudet nog skulle vilja avsluta mitt liv rätt snabbt....nä, en riktig dumjävel. MEN, det var ju ivarjefall tur att han var ärlig inför valet och gick ut med att han provat alla sorters narkotika flertalet gånger, rökt på de senaste 45 åren och en hel del annat för annars kanske han hade suttit där idag vilket leder mig in på en annan fråga, hur rent mjöl i påsen har de som inte anammar denna filosofi...?

I eftermiddag blir det gymmet för att sedan ta mig en titt på "den rätta för rosing" eller kanske "bygglov" följt av "såld på hus". Kan tänka mig att humöret inte är på topp efter en sådan självplågande eftermiddag och kväll av dumjävlar...


ett bra recept

Har varit en rätt lugn idag, kanske för att jag hållt mig hemma mestadels med tv:n avstängd. Ett bra recept för att slippa stöta på dumjävlar helt enkelt...
Sedan bar det av till gymmet och det ofantligt stora rummet med fria vikter... tror vi var 14 personer på ca 30m2. kanske dags att bygga ut?! speciellt då det finns en massa outnyttjat utrymme. Stötte på lite dumjävlar på gymmet som inte kommer lyckas något vidare med sin muskelutveckling, men varför göra rätt med lättare vikter när man kan lasta på tungt, fuska sig fram och tro att man ser häftig ut? Glädjande nog börjar ivarjefall träningen ge utdelning för mig och mina vänner så vi kan både göra rätt och se häftiga ut... 2 timmar senare var man därifrån, ja det tar ju lite längre tid när man måste vänta på annat folk hela tiden. en fin måltid åtnjöts och sedan bänkades det framför tv:n. "design simon och Thomas" var vad som kom på och man frågar sig ju om allt står riktigt rätt till där när de lindar in varandra i plast för att sedan spruta färg på varandra hållandes i trägrenar från naturen. Hört talats om att borra hål i en bräda eller dylikt och sticka ned dem i istället? Har jobbat 3 år på en billackering och kan aldrig minnas mig ståendes, inplastad, i lackboxen hållandes en framskärm i famnen medan någon annan sprutar färg högt och lågt...Förhoppningsvis slipper man fler puckon idag men man vet ju aldrig, farbror blå kanske står vid vägkanten på hemvägen...dumjävlar!

nautilus.

Då är man precis hemkommen från gymmet och som alltid blir man lite irriterad på dumjävlarna som driver det. det rör sig om ett nautilusgym som drivs av nautilus, alléhallen samt driftansvariga Göran Nyvelius och den sistnämnde måste vara en av de personer som är minst serviceminded i hela världen. Gymmet har över 1500 medlemar som alla betalar ca 220:-/månad. därtill flertalet besökare som betalar 80:-/träningstillfälle. Enbart medlemsavgifterna genererar över 330 000:-/månad. Trots detta lyckas pellejönsen inte sköta om någonting, laga saker som går sönder eller hålla service. påpekas ett fel tar det upp till flera månader och då kan det vara så lätta saker som en skruv som behöver dras åt. Varje löpband, crosstrainer osv är bestyckade med en magnet fäst i ett snöre som fungerar som nödstopp om någon person trillar. Några av dessa magneter har försvunnit. Jag kan tänka mig att en sådan magnet fås för några kronor, på sin höjd någon tia. Trots detta har de saknats flera månader och således är alla fungerande löpband alltid upptagna medans ett par står still, obrukbara. Samtliga hantlar och skivstänger är ihopskruvade i ändarna med insexbultar och pga rotationsrörelserna som blir skruvas detta upp då vår kära driftansvarig tydligen aldrig hört talats om locktight även kallad gänglåsning. Då tycker man åtminstonde att en insexnyckel borde finnas till hands på gymmet för att dra åt dessa mellan övningarna men icke, de kostar ju 25 kronor, en ofantlig summa i sammanhanget. ställningen för skivstången som används vid tex bänkpress är utrustad med utstickande metallrör att lägga stången på, monetarde på 2 olika höjder. De i sin tur är plastbeklädda med ett stopp i änden så att stången ej kan rulla av av misstag. Dessa var utslitna vilket påpekades då en bekant nästan fick 70kg i ansiktet. Vad gör det åt saken? jo, de flyttar stoppen från de undre rören till de övre och rationaliserar bort de undre helt, hmmm...kanske inte riktigt vad en vettig människa skulle göra.
överlag så är all utrustning helt utsliten och ingenting fixas så om ni funderar på att börja träna, gå någon annanstans. Själv sitter man uppbunden på sitt årskort och får bita i det sura äpplet. Så fort jag kan kommer jag garanterat byta till något mindre gym där sakerna ivarjefall sköts!
dumjävlar!


kors i taket.

Idag har man mest smällt det faktum att man blev stoppad igår och framöver riskerar dryga böter. I övrigt har man inte stött på några direkta dumjävlar, kanske för att jag bara varit hos mina vänner och umgåtts men ändå, kors i taket!
Det var förvisso grannen med ispropp i stuprännan som provade en hel del okonventionella metoder som innefattade rätt mycket våld innan han slutligen tog till varmvatten vilket de med lite innanför pannbenet räknat ut redan från start. han är väl kanske inte den smartaste personen i stan...Annars har det varit lugnt. Lagat lite lasagne, druckit kaffe och busat med kompisarnas barn. Till kvällen blir det lite gott framför melodifestivalen, något jag kanske får återkomma till...

fartkontroll...

Jahopp, idag blev man snällt invinkad till vägkanten av lagens långa arm. Påstods att jag kört rejält för fort, något jag ABSOLUT inte gjort...efter nekande och vägrande till ev strafföreläggande har man nu en kallelse till tinget att eventuellt förvänta framöver och i värsta fall "lite" böter. En erfarenhet rikare dock.
dumjävlar!

Idioter, idioter och åter idioter. Jag blir galen!

Jahopp, efter träningen (där nån muskel eller sena hamnade fel) bar det av för att laga lite mat. heta fajitas. mums!
Därefter bänkades det framför tv:n. "sveriges värsta bilförare" och "lyxfällan".
Sveriges värsta bilförare var väl ungefär som vanligt och man har längre inte ork att bli arg på deltagarna utan koncentrerar all sin ilska på juryn som i min mening består av tre riktiga jubelidioter.
Lagom uppladdad började sedan lyxfällan och efter att tidigare sett reklamen visste jag att jag skulle komma att koka innombords. En tvättäkta bortskämd jävla stureplans-blondin! Anna Hibbs, Med en nettolön på 20 000:-, bostadsrätt med hyra på 1500:- och inga lån tack vare att pappa betalt lägenheten levde hon ändå upp minst 12 000:- mer per månad än vad hon tjänade och vem betalar, jo pappa. fyfan vad trött jag är på folk som inte kan växa upp och ta ansvar för sina handlingar och liv! Det var middagar ute, en nätt liten månadskostnad på 7500:- för ett fruntimmer. Kan ju då säga att det blir rätt många makaronpaket för de pengarna! Vidare 8000:- i skönhetsprodukter och hårklippningar i månaden. Då kan man fråga sig hur ful personen egentligen är där under då det finns riktigt snygga tjejer som klarar sig på någon hundring!
Hon gick ut för att spontanshoppa lite vilket hade resulterat i några få klädesplagg för drygt 19 000:- om hon fått sin vilja igenom. Detta var dessutom på rea! en liten jacka/topp kostade 9000:- och hade tidigare kostat 25 000:-, alltså tyckte tjejen att hon TJÄNADE 16 000:-, hur dum får man bli?!
dumjävlar!

hovet begär pengar för bröllopet!!!

Hovet begär nu pengar från regeringen för att finansiera bröllopet mellan kronprinsessan och Daniel.
Man kan ju bli förbannad för mindre!
I ett tidigare blogginlägg konstaterade jag att jag behöver en timlön på ca 55 000:- för att komma upp i samma årsinkomst som hovet kostar oss. Skall de då inte kunna skjuta in sina egna pengar för att ordna sitt eget bröllop?

-ja hej, är det regeringen? jo, det är så att jag tänkte anordna en liten fest, kan ni ge mig 20 miljoner?

Hur skulle det låta om varje svenska gjorde så? gappskratt i andra sidan luten är min gissning.
Men när vår kära dyslektiker till kung, knappt kompetent att klippa av ett invigningsband vill ha, ja då går det bra!
dumjävlar! 

Lite kuriosa från år 2000:
Kungen är sjua på förmögenhetslistan
Carl Gustaf ökade sin förmögenhet från 223 miljoner till 319 miljoner.
Någon förvärvsinkomst behövde kungen inte deklarera. Apanaget från staten är skattefritt.
Kungen får över 115 miljoner/år i bidrag/apange av staten, vilket täcker alla deras utgifter.
ytterligare 50 miljoner fås för visningar av slott och ägor.
Därtill gör han årligen rejäla vinster på fastigheter m.m som
säljs mellan han och hans s egna bolag m.m och sedan vidare för att undvika diverse skatter.


Ikväll är det "arga Snickaren" på Tv.  Återigen ett program där dumjävlar blir belönade.
Majoriteten av folket ligger i och arbetar, renoverar sina kåkar och får ingenting. De som däremot är för lata
för att fixa det eller ger sig in i saker med tummen mitt i handen, d.v.s dem som istället borde arbeta med vad de kan och lägga pengarna på hantverkare, får däremot hjälp och belöningar. Precis som allt annat i vårat idag sjuka samhälle!
In med en argare snickare som hyvlar av dem rejält och sedan lämnar dem åt sitt öde istället för den mjäkiga snubben de har nu som mer påminner om en dagisfröken med sina pedagogiska idéer. de funkar inte!Nej, släpp en atombomb över hela skiten så att männskligheten upphör, den förtjänar ej att finnas.
dumjävlar!

Utrusta polisen med cyklar och ta ifrån dem deras bilar!


Efter att ha tränat åkte jag idag iväg för att handla lite råvaror till kvällens middag. Kalletvärnit i första rondellen då en äldre herre helt missat att man har väjningsplikt för dem som redan befinner sig i rondellen. Jag kände ilskan byggas upp för det var ju inte direkt första gången. Verkar som om alla äldre tror att det är huvudled i rondeller..dumjävlar!

Efter att ha handlat satte jag mig åter i bilen, nu lite lugnare, och åkte vidare. Kommer fram till en rondell, åker in i den och gissa vad. Jo, kalle tvärnit igen då en polisbil helt missar det faktum att han har väjningsplikt gentemot mig. Efter några onda blickar från min sida kör jag vidare och ser i bakspegeln hur polisbilen står kvar med fronten halvt inkörd i andra bilars färdväg och skäms (får man hoppas!). Det är inte alltför länge sedan en bekant till mig fick böter för att ha kört in i en rondell utan att lämna väjningsplikt enligt polisen och då var det inte ens så att det störde något annat fordon utan han hann lättigenom utan att bilen som befann sig i rondellen behövde bromsa. I mitt fall hade det garanterat behövts bärgare till polisbilen och troligtvis till min bil med om jag inte varit allert och stannat när de gjorde fel i trafiken.

Tidigare har jag jobbat på en större billackering i mellansverige. Och det var ju inte sällan polisens fordon var innen för omackering, riktning osv. Och då inte främst patrullbilarna utan SPAN (civilbil med övervakningsutr.) och dylika som enbart är till för att övervaka osv. De har således krockat dem i den vanliga tafiken och inte vid någon utryckning. Utöver detta så kör de dessutom chevrolet bussar där hela karosspaketet (stötfångare, skärmbreddae osv) kostar över 30 000:- . Skall folk som inte är kapabla tiill å köra befinna sig i tafiken och få sina kostnader betalda av skattebetalare kan de väl ivarjefall köra billigare bilar. en genomsnittlig stötfångare kostar ca 2000:- i jämförelse med polisbussarnas 30 000...15ggr skulle de alltså kunna krocka en vw-buss istället för en gång med sin chevabuss....

Därefter har jag kollat på "den rätta för Rosing" och jag vet inte ens vart jag ska börja...dumjävlar! 

RSS 2.0