grillad läggs ned, fjantigt! Men jag sörjer inte.

Det svenska humorprogrammet "grillad" läggs nu ned då tittarsiffrorna sjunker och allt fler gäster har valt att hoppa av. Jag sörjer inte nedläggningen av programmet då det mest bara kändes krystat och ja, svenskt på något vis. De som sett den amerikanska versioner "roasted" vet vad jag talar om. Hela programidén går ut på att just grilla gästerna med elaka skämt och i den amerikanska versionen så blir verkligen folket som medverkar grillade. Det hålls inte tillbaks på några plan utan skämtas högt och lågt om precis allt utan att någon tar allt för illa vid sig då de kan ha lite självdistans och skratta åt sig själva och sina misstag. Här i Sverige är det precis tvärtom. Det får inte skämtas om sex och skämtar man om en fet persons vikt så springer den hem till mamma och väljer att dra sig ur programmet. Det är ju just det programmet skall bygga på! Hur fan skall ett sådant här program kunna bli bra om man inte får just grilla någon?
expressen har en mer detaljerad artikel här. och aftonbladet har en mer "oklar" artikel här. Även Anders Björkman skriver om det i sin krönika här.
jämför gärna comedy centrals roast med SVT:s grillad. Tittarsiffrorna föll inte för att de var elaka mot folk, tittarsiffrorna föll för att de INTE var elaka....dumjävlar!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0