pensionär och bilkörning, idioti!

Jag är klyven till hur man skall lösa det men en sak är säker, pensionärerna som inte borde finnas på vägarna är betydligt fler än de som där hör hemma. Det sägs att höga hastigheter är farligt och dödar men jag vill påstå att ojämn trafikrytm och för låg hastighet kan vara betydligt värre. När folk kör på tok för långsamt gentemot resterande trafik skapar det obehagliga trafiksituationer, omkörningar o.s.v. Vågar man inte köra snabbare än 60km/h på motorvägen kanske man skall fundera på att åka kollektivt istället liksom. Likaså visar statistik att pensionärer är de vanligaste att missa väjningsplikt, högerregel och är mest inblandade i korsningsolyckor. De är också överrepresenterade i olyckor som inträffar då de skall svänga vänster från en större väg. De är däremot underrepresenterade i fortkörningsolyckor men det beror ju enbart på att de helt enkelt kör för sakta jämt å ständigt. Kommer man på en 90-sträcka är man inte beredd på att framförvarande bil skall åka i 40km/h. Nej, A och O innom bilkörning är en bra och följsam trafikrytm. åker alla 94km/h på 90-väg, ja då gör man bäst i att åka just 94km/h som alla andra trots att det är någon kilometer för fort precis som att det är bättre att åka 88km/h om alla andra gör det också trots att det är under hastighetsbegränsningen. det svåra är ju att vissa 80-åringar kör klockrent medan andra tappar sin förmåga att fungera i trafiken redan vid tidig ålder. Vart kommer dumjävlarna in då? Jo, det är alla de som tycker att det är de som gör rätt när det i själva verket är de som gör fel. alla låtsaspoliser till pensionärer som säg kan ligga i 50km/h på 70-väg och skapa kö efter kö och när man sedan passerar dem gasar de ikapp och skäller på en för att man skall ha kört om dem för nära eller för att bilen lät för mycket när man accelererade förbi. Dumjävlar som vägrar insé att det är dem som är farliga i trafiken. Någon form av årlig test borde helt klart införas när folk kommer till åren som avgör om de får behålla sina körkort eller ej. Det finns halvdementa gamla gubbar som går tillbaks till ett barns ålder rent psykiskt men bil, det skall de prompt köra. dumjävlar! 

Kommentarer
Postat av: mickan

hej alla hopp... en riktig kumling.. coolt... ja du i temtitals kläning blir i sveriges "sköna" väder nog inte förens till sommaren då de bär av på crusing... västerås big power meet =) men om de är härligt väder på vårmönstringen på valborg såå kanske... hihi=) kram o ha de gött!!!

2009-03-25 @ 17:18:49
URL: http://www.metrobloggen.se/mickans
Postat av: sandra

sv: jag ser inte så mycket vanligt folk som har såna. de jag känner är såna som håller på med bilar o sånt. men det beror väl på var man bor o så kanske

2009-03-25 @ 17:21:14
URL: http://hotstuffbysandra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0