kalla vatten för diväteoxid och kärringen dör av uttorkning.

Jag förundras över hur folk orkar. Nu är det någon gammal 63 årig kärring till dumjävel vid namn Stina Thorin (japp, en stockholmare) som anmält kakservice AB i mölndal till konsumentverket för deras produkt "mammas chokladbollar" då hon menar på att de innehåller en massa kemikalier och därför inte alls är bakade efter gammalt recept. Vad hon däremot ej bemödat sig att göra är att kolla upp vad det rör sig om då dessa kemikalier ingår i de i folks ögon mest naturliga produkterna. Hon hänger bl.a. upp sig på Glycerider, ammoniumkarbonat och natriumpyrofosfat och menar att det absolut inte är något som folk har hemma. Visst är receptet lite moderniserat men så är ju världen, man kan ju inet ha varor som blivit oätbara innan de ens nått affärerna. Vi kan börja med ammonoumkarbonat. Ammoniumkarbonat ingår i t.e.x hjortronsalt och används istället för bakpulver i kakor och kex, något dumjäveln garanterat använder hemma i sitt kök om hon t.e.x skall göra så vanliga kakor som vaniljdrömmar. Natriumpyrofosfat, eller E450  finns i bl.a. bakpulver och ingår idag även i t. ex. ost, glass, soppor och såser, kött- och fiskprodukter och djupfryst fisk och är ett Stabiliserings-, konsistens- och vattenbindande medel som framställs ur fosforsyra och fosforsyra i sin tur används i cocacola som bekant är ett gammalt recept och det används även av tandläkare för att göra rent innan han gör en fyllning i en tand.
Glycerider är helt enkelt ett hårdfett  och inte mer "kemiskt" än t.e.x margarin som dumjävel säkert inte har något emot.
Så var det nu så farliga ämnen när det väl kom till kritan? nej, inte farliga överhuvudtaget. Och när man vet vad det är utan de konstiga namnen inte heller särskillt konstiga. Folk hänger upp sig på fackmannatermer och bokstaven E när det komemr till innehållsförteckningar många gånger i onödan. lite exempel på E-nummer som till en början kan verka avskrämande men i verkligheten är rätt "naturliga" (och nu skall jag inte gå in på vad som är naturligt för det finns rätt mycket där ute som är helt naturligt men istället jävligt farligt eller giftigt...). Jag börjar med lite nummer på 100 och går uppåt.....

färgämnen:
E 100 Extraheras ur roten av växten Curcuma longa, som i mald form kallas gurkmeja
E 101 förekommer naturligt i lever, ägg, mjölk, grönsaker och jäst.
E 140 Extrakt från gröna blad,bl. a. gräs och luzern.
E 150 a Framställs genom upphettning av socker.

jättafarliga va.....?
nej, det får nog räcka så för nu.
En onödig anmälan som jag hoppas inte tas på för stort allvar och någon kanske boprde informera dumjäveln om att hon skall ta sig en allvarlig funderare på att svälta ihjäl om hon inte vågar sig på att äta sådant här. Skrämma upp henne genom att kalla vatten för diväteoxid, divätemonoxid eller H2O kanske vore något...

expressen skriver om detta här.  

, , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Hallis

Bra där!

Tänkte exakt samma sak, det där med diväteoxid, när jag läste artikeln i Expressen.

Det är en dumjävel till idiotjournalist som i flera artiklar kört ett slags eget krig mot, som han anser, kemikalier i maten.

Har flera gånger tänkt att skriva ett mail till fanskapet, men det skulle bara vara meningslöst.

2009-05-01 @ 06:59:53
Postat av: cattis

För mig räcker det att en produkt innehåller margarin för att jag ska säga nej tackhttp://livetsomar.blogspot.com/2009/04/ar-margarin-det-mest-halsovadliga-vi.html

2009-05-01 @ 07:08:06
URL: http://livetsomar.blogspot.com
Postat av: dr no

Andra dumjävlar som kan nämnas är ju alla dessa journalister som skriver de här reportagen helt okritiskt. Varför är det aldrig någon journalist som gör sitt jobb och tar reda på vad de här kemikalierna är och upplyser alla läsare?

2009-05-01 @ 09:01:14
Postat av: Tommy

Bra jobbat! Det kan bara bli fem av fem möjliga.

2009-05-01 @ 12:09:45
URL: http://tseabeach.blogspot.com/
Postat av: Claude d'Alexandre

Det är måhända värt att notera att det heter hjortHORNssalt. Produkten har ingenting med hjortron att göra. Den har förvisso, åtminstone i nutid, ingenting med hjorthorn att göra heller, för den delen, men det torde knappast höra hit.

2010-05-26 @ 06:35:06
Postat av: Jan-Olof

Kommer osökt att tänka på en sida i min gamla kemibok på gymnasiet, där de hade exempel på krigsrubriker från dagspressen."500 liter livsfarlig natriumklorid rann ut!!!"

2011-06-15 @ 13:40:08
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: CeciliaT

Det är ju ett tag sedan slyngeln här gapade så att han fick krupp. Snälla rara ta nu och läs på ordentligt så ska du få se att dessa kemikaliestinna saker inte ingår i något originalrecept och ännu mindre så hittar man inget av dessa gifter i mammas skafferi. Vad är hjortronsalt för något? Skäms!I mammas chokladbollar från Kakservice AB finns:"Socker, margarin, (palm-, shea,- kokos-, rapsolja, salt, emulgeringsmedel: glycerider, antioxidanter: citronsyra, vitamin A och D, arom), havregryn, kokos 8%, kakaoglasyr 8% (härdat vegetabiliskt fett, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, stabiliseringsmedel E492, vanillin), äpplemos (äpple, stabiliseringsmedel, pektin, modifierad stärkelse: tapioka), vetemjöl, äggpulver, kaffearom 1%, konserveringsmedel: kaliumsorbat, mandel, bakhjälpmedel: ammoniumkarbonat, natriumkarbonat, natriumpyrofosfat, majsstärkelse, kan innehålla spår av nötter. 0% transfett."=============I chokladbollar ingår detta:

150 g smör

2 dl strösocker

1,5 msk vaniljsocker

4,5 msk kakao

3,5 dl havregryn

1 dl kokosflingor

2-3 msk bryggt kaffe

eller 2-3 tsk snabbkaffepulver och 2-3 msk vatten

eller 2-3 msk vatten

eller 2-3 msk apelsinjuiceGarnering:

kokosflingor eller pärlsocker==================Du ska t.o.m få en länk till en bild på burken så att du själv kan läsa vad det dstår. Klicka på + så blir bilden STOR.http://www.squareeye.se/kakor-fusk1.jpg

2011-10-09 @ 06:24:31
Postat av: Egon P

CeciliaT är helt jävla puckad. Tror du man kan producera de där chokladbollarna i stor mngd och slälja dpom med vinst?

2012-03-01 @ 21:10:54
Postat av: CeciliaT

Nu handlade det INTE om det utan om falsk marknadsföring. Man kan INTE kalla dom för mammas chokladbullar med all den skit i. Kalla dom för något annat som "Kakservice chokladbullar". Det är ärligare. INGEN mamma skulle ens komma på tanken att lägga i all den skit i.
När jag läste den anmälan så handlade den om falsk marknadsföring.

2013-10-04 @ 23:21:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0