sjuksystemet i behov av vård.

Någonsin ringt sjukvårdsrådgivningen? "Ta en alvedon och avvakta" är väl i princip ett standardsvar. Nu skall de på Medhelp, ett privat företag, som sköter sjukvårdsrådgivningen i stockholm, södermanland och värmland införa ett bonussystem för de som tar emot samtalen som innebär 1000 kronor extra i plånboken om de håller nere snittlängden på samtalen under 3 minuter och 48 sekunder. I dagsläget ligger snittet på 4 minuter och 30 sekunder och i övriga landet 7 minuter... Det finurliga är att företaget Medhelp får betalt per samtal...Så att detta kommer innebära ännu sämre rådgivning men mer pengar i fickan för telefonisterna samt företaget är väl något som står klart. För vilken sköterska tar risken och lägger de där extra minuterna som kanske behövs på ett samtal om det innebär att hon drar upp sitt snitt och därmed förlorar sin bonus? En ur företagssynpunkt smart idé på kort sikt men helt förkastligt för de som använder sig av tjänsten. Nej det här är en riktigt dum idé. medhelp säger sig själva vilja höja kvalitén på detta sätt och kommer inte betala ut någon bonus om de t.e.x skickar en patient till akuten i onödan. som uppgjort för att folk som behöver akutvård blir ombedda att stanna hemma och avvakta med en alvedon i käften...dumjävlar!
aftonbladet och expressen skriver om detta i sina artiklar "får bonus om de svarar snabbt" och "sköterskor får bonus för snabba råd".


, , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Sofie H

Nähä, det står ju i AB's artikel att de tar bort bonussystemet. Bra det. För det verkade ju helt sjukt.

2009-05-13 @ 21:24:58
URL: http://philosofie.blogg.se/
Postat av: backman;arg&bitter

Svar till Sofie H:

NU ja! tidigare så såg artikeln väldigt annorlunda ut och det var väl som så att medhelp helt enkelt backade när de fick mediabevakning på det vilket fick dem att framstå som de idioter de är...det är lätt för politiker och företag att backa när de blir påkomna med att göra fel...

2009-05-14 @ 12:22:06
URL: http://dumjavlar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0