vill ha bilservice betald av F-kassan.

Helt rätt säger jag bara! En tokjävel till lärare ville ha betalt för bilskatt, bilservice och bilförsäkring från försäkringskassan men nekades och gråter nu ut om det i aftonbladet. Helt rätt från försäkringskassans sida tycker jag. Torgild som puckot heter har skadat hälsenan och menade på att han därför inte kunde köra sin bil till jobbet. Försäkringskassan beviljade då taxiresor vilket jag tycker är lite saftigt, finns det ingen fungerande kollektivtrafik måntro? Torgild valde dock att ej ta det erbjudandet utan lade istället pengar på att fixa iordning sin grannes automatväxlade bil som han sedan körde till jobbet och nu alltså kräver ersättning för. Förvisso billigare än taxiresor men rent regelmässigt och principiellt tycker jag att det är helt rätt att han ej kan få ersättning för det, han kör ju bil i normala fall och även den bilen behöver ju skatt, försäkring och service. Han kunde ju stallt av sin gamla bil och på så sätt bekostat grannens genom pengarna han får tillbaks på skatt och försäkring. Samma totala kostnad för att ta sig till jobbet som innan skadan med andra ord. Hur vore det om vi alla böt upp oss på bilfronten när vi skadar oss och sedan begär ersättning för det? fritt fram för alla med bilar utan styrservo, bromsservo, handtag som går trögt, trilskande växellådor o.s.v att byta upp sig...nej, jag skulle inte tro det.
En dumjävel.
aftonbladets artikel finns att läsa här.
läs gärna utveckling och debattering av ämnet bland kommentarer.


, , ,

Kommentarer
Postat av: Evelina

Gällande kollektivtraffiken kan det tänkas ha varit så att han inte kunnat ta sig till dem, om så borde inte taxiresor godkännts.

Nu var det väl inte så att han krävde pengarna utan faktiskt bad om mindre pengar än vad han faktiskt var beviljad redan, om det sedan berodde på att han ville spara pengar åt dem eller eventuell Taxifobi låter jag vara osagt.Det jag får fram från ditt inlägg är att det alltså är bättre att ta det man får, även om man kan komma på sätt att sänka kostnaderna för skattebetalarna?

Tacka och ta emot som det så fint heter.Sedan vet jag väl inte om man kan kalla det att byta upp sig när man använder automatväxel. Samt att med tanke på att bilen var avställd så betvivlar jag att det var någon överdrivet bra/dyr bil.Men visst sen kan man ju vara arg och bitter oxå ;)

2009-05-15 @ 14:39:14
URL: http://lifeofeve.blogg.se/
Postat av: backman; arg&bitter

svar till evelina:

angående kollektivtrafik kan du mycket väl ha rätt, liksom att det helt klart är bra att spara pengar för skattebetalarna. Hade han inte haft någon möjlighet att lösa det hela kan jag förstå att han skulle få ersättning för taxi från F-kassan men nu sökte han först erästtning och SEDAN tänkte efter och löste problemet, troligtvis inte för att spara pengar utan för att det helt enkelt är mer bekvämt att köra bil själv än att vänta på taxi o.s.v. Och det hela kostar inte mer än vad hans egen bil skulle kostat under samma period då även den måste vara försäkrad, skattad och behöver kontinuerlig service. Alltså har han ingen rätt eller orsak att längre begära ersättning från F-kassan då det inte blri någon merkostnad att tala om så länge han inet behöver betala någon form av hyra för bilen i sig.

2009-05-15 @ 14:46:38
URL: http://dumjavlar.blogg.se/
Postat av: Karin

Att ställa av sin egen bil är ju förstås ett alternativ, men det kostar att "ställa på" den igen, och då borde han väl få ersättning för det åtminstone, eller?!

2009-05-15 @ 15:32:14
Postat av: JohanHejKan det vara så enkelt att Försäkringskassan (FK) är sur för att ha ställts inför ett fullbordat faktum och s.a.s. tvingas fatta beslut retroaktivt frågar man sig? Det är få som uppskattar det, tro mig.Kort sagt, att karlen skulle ha frågat om lov först?

Gjorde han det frågar man sig?FK är trots allt en myndighet med regler att följa; men någon måtta får det ju ändå vara.

Men jag tror att mycket bottnar i att det är "så lågt i tak" på många håll, folk är helt enkelt rädda för att göra fel. (och rädda om jobbet överhuvudtaget)Sedan kan det (ibland) få absurda konsekvenser som här, det medger jag.

Det är då man behöver en vettig (och stark) chef som vågar ta ansvar, slå näven i bordet och säga;

"visserligen hade vi på FK uppskattat om han hade frågat oss först, men detta är ju löjligt!"Jag tror det är där skon klämmer, en osäker handläggare och en ännu mer osäker chef på FK.Regelverk är den starkes stöd och den svages lag!Trevlig helg!Johan

2009-05-15 @ 16:39:06
Postat av: tvättäkta moderat

Ja. helt enligt allt regelment så agerade fk rätt mot detta föraktfulla vänsterpatrask. nu behöver vi bara vänta på att resterande vänsterpatrask inser att de inte har några rättigheter i Sverige och övergår till att bli hårt och hederligt arbetande moderater...

2009-05-16 @ 16:12:16
URL: http://moderatmoderat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0